Verzekeringen

Als u financieel iets wilt regelen voor uw begrafenis, adviseren wij u te kiezen voor een kapitaalsverzekering of voor onze Stichting Voorzieningsfonds Begrafenissen.

Kapitaalsverzekering

Bij een kapitaalsverzekering verzekert u zich voor een bedrag. Het is raadzaam om dit te laten indexeren. Met een bedrag is men vrij om het te besteden waaraan men wil, dit in tegenstelling tot een natura- verzekering waarin een pakket aan diensten is opgenomen, maakt men van sommige diensten geen gebruik wordt hiervoor niets vergoed, maar wil men bijvoorbeeld 20 extra circulaires worden deze extra doorberekend.

Bedenk en bespreek eerst wat de wensen voor uw begrafenis zijn. Leg deze voor uw nabestaanden vast. Daarmee kunt u een inzicht krijgen in de kosten die verzekerd moeten worden. Ten slotte kunt u bekijken welke voorzieningen u daarvoor moet treffen. Ook indien u op dit moment al een uitvaartverzekering heeft doet u er goed aan eens te beoordelen of deze nog wel bij uw wensen aansluit en/of voldoende dekking biedt.

Stichting Voorzieningsfonds Begrafenissen

Als alternatief voor de uitvaartverzekering bestaat de Stichting Voorzienings-fonds Begrafenissen dit is een depositofonds. Een rentedragende voorziening waar u een bedrag ineens (eventueel in termijnen) op kunt storten. Dit is een oplossing op maat, omdat u niet méér reserveert dan nodig is, terwijl het wel alle zekerheid biedt. Het geld wordt veilig beheerd en uw wensen liggen vast, zodat u alles goed en verantwoord heeft geregeld. Met duidelijkheid voor uw nabestaanden. Wilt u hier iets meer van weten? We zijn graag bereid één en ander toe te lichten.

Brochure aanvragen

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Vraag dan onze brochure aan.