Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

De dienstdoende arts bellen die daadwerkelijk vaststelt of iemand is overleden en daarna naar de begrafenisonderneming om te overleggen waar en wanneer de begrafenis kan worden geregeld. (ons telefoonnummers is 078-6762273)

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn geheel afhankelijk van uw wensen, graag informeren wij u aan de hand van uw wensen over de begrafeniskosten. Een eenvoudige begrafenis is al mogelijk vanaf  € 2.950,–. In dit bedrag is opgenomen: Het bespreken van de begrafenis, eenvoudige kist met eikenfineer, 50 circulaires met porti, verzorgen van de overledene, vervoer van de overledene, personeeelskosten (dragers) bij vervoer en begrafenis, honorarium begrafenisverzorger, 125 consumpties met cake en bediening.
Dit bedrag is exclusief de kosten van de gemeente en eventuele advertentiekosten. Deze kosten kunnen enorm verschillen. Graag informeren wij u hierover.

Na hoeveel dagen moet een begrafenis plaatsvinden?

Een overledene moet begraven worden vóór de 7werkdag na overlijden, maar niet eerder dan 36 uur na overlijden.

Wat mogen we zelf doen bij een begrafenis?

Vrijwel alles! Van het dragen van de kist tot het dichten van het graf. Of misschien wilt u graag helpen bij het verzorgen van de overledene, het mag en kan allemaal!

Als je een natura-verzekering hebt mag je dan zelf de begrafenisonderneming kiezen?

Ja, iedereen is vrij om zijn of haar eigen uitvaartonderneming te kiezen. De uitvaartverzekering is te allen tijde verplicht.

Brochure aanvragen

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Vraag dan onze brochure aan.